recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige pistachetruffels

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - verse roomkaas, op kamertemperatuur (200 gram)
  • - gezouten pistachenootjes (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook fijn.
  • 2 Pel de pistachenootjes en hak ze fijn in de keukenmachine.
  • 3 Doe de gehakte pistachenootjes in een diep bord.
  • 4 Maak in een ander diep bord de verse roomkaas met een vork los en verdeel de kerriepoeder, sinaasappelrasp en bieslook erover.
  • 5 Meng alles goed door elkaar en vorm het mengsel tot balletjes ter grootte van een stuiterbal.
  • 6 Wentel de balletjes door de pistachenootjes tot ze rondom bedekt zijn met een laagje pistachenoot.
  • 7 Druk goed aan.
  • 8 Leg de truffels op een schaaltje en laat ze in de koelkast stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.