recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige rijst met Indische speklapjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - komkommer (1 )
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - nasi-bamigroenten (500 gram)
  • - (wok)olie (3 eetlepels)
  • - rijst (300 gram)
  • - speklapjes (4 )
  • - sambal (3 theelepels)
  • - ketjap manis (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Meng in een diep bord de knoflook met de ketjap en de helft van de sambal.
  • 3 Wentel de speklapjes erdoor en laat ze 30 minuten marineren.
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 5 Bestrijk de speklapjes dun met olie en bak ze in een koekenpan op matig hoog vuur in tien tot 12 minuten bruin en gaar.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten in drie-vier minuten beetgaar.
  • 7 Schep de komijn, en de rest van de sambal en de marinade en twee eetlepels water erdoor.
  • 8 Voeg de rijst in gedeelten toe.
  • 9 Warm het gerecht ook nog even goed door.
  • 10 Snijd de komkommer in grote stukken.
  • 11 Serveer de rijst op borden en leg de speklapjes en komkommer ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.