recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige risotto met gebakken gamba’s

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 )
  • - tomaten (4 )
  • - olijfolie (4 el)
  • - ui (1 stuks)
  • - chilipoeder (2 tl)
  • - risottorijst (300 g)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - visbouillon (van tabletten) (0.75 liter)
  • - gamba’s (500 g)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Ontdooi de gamba’s; Snijd de knoflook in plakjes.
  • 2 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Fruit de ui zachtjes aan in een braadpan met de helft van de olijfolie.
  • 4 Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glanzen.
  • 5 Roer de tomaat en chilipoeder erdoor en bak alles 2-3 minuten.
  • 6 Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
  • 7 Voeg dan steeds een scheut bouillon toe en laat de rijst al roerende in 20 minuten zachtjes gaarkoken.
  • 8 Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook op matig hoog vuur in 3-4 minuten.
  • 9 Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep de gamba’s erdoor.
  • 10 Wijntip: Volle, krachtige witte wijn, zoals Chardonnay, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.