recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige roerbak van kip en Chinese kool

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
  • - cashewnoten
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - Chinese kool (1 stuks)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - kipfilet
  • - roerbakolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de kipfilet in reepjes; Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de rode peper (zonder zaadjes) in ringetjes; Snijd de Chinese kool in brede repen.
  • 3 Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes kip op hoog vuur in 3-4 minuten licht bruin en gaar.
  • 4 Bak de knoflook en peper even mee en schep dan de Chinese kool er in gedeelten door.
  • 5 Roerbak het geheel 3-4 minuten tot de kool geslonken is.
  • 6 Breng op smaak met sojasaus, citroensap en peper en schep de cashewnoten erdoor.
  • 7 Strooi de koriander erover.
  • 8 Wijntip: Fris zoete tot halfzoete witte wijn zoals de huiswijn halfzoet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.