recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige runderbouillon met paddenstoelen en gele paprika

Voorgerecht
4 personen
280 min
Ingrediënten
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - cantharellen (200 g)
  • - paddenstoelenbouillontabletten (2 )
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - parmezaanse kaas (50 g)
  • - water (1.5 liter)
  • - tijm (3 takjes)
  • - winterwortel (1 stuks)
  • - runderpoelet (250 g)
  • - ui (met schil) (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Halveer de ui (met schil); Snijd de winterwortel in plakken; Rasp de Parmezaanse kaas; Snijd de gele paprika in dunne reepjes; Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm.
  • 2 Rooster de ui in een droge soeppan op de snijkant bruin.
  • 3 Voeg de poelet, wortel, tijm en de afgemeten hoeveelheid water toe.
  • 4 Laat dit zonder deksel in 3-4 uur trekken tot een geurige bouillon.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Meng de kaas met bloem en maak hiervan op een met bakpapier beklede bakplaat strepen van 15 x 2 cm.
  • 7 Bak de kaasstengels in de oven in 4-6 minuten knapperig.
  • 8 Laat ze afkoelen.
  • 9 Zeef de bouillon boven een andere pan.
  • 10 Voeg de bouillontabletten, cantharellen, paprika en peper naar smaak toe.
  • 11 Laat de bouillon nog 8-10 minuten zachtjes koken.
  • 12 Serveer de bouillon in diepe borden.
  • 13 Strooi de bieslook erin en leg de kaasstengels op de rand.
  • 14 Wijntip: Een geurige witte wijn, zoals Danie de Wet Sauvignon Blanc of Pouilly Fumé Cuvée Silex.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.