recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige runderspiesen met mango

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (2 )
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (100 ml)
  • - mango (1 )
  • - bieflappen (500 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - limoen (1 )
  • - thaise rode currypasta (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Pers en rasp de miloen.
  • 2 Snijd de bieflappen in blokjes van 2 cm.
  • 3 Snijd de mango in blokjes van 2 cm.
  • 4 Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm.
  • 5 Roer in een diep bord de currypasta met een beetje limoensap en twee derde van de olie tot een marinade.
  • 6 Schep het vlees erdoor en laat het 15 minuten staan.
  • 7 Pureer de helft van de mangoblokjes met een beetje limoensap en de yoghurt in een blender tot een gladde saus.
  • 8 Schep de koriander en limoenrasp er met wat zout en versgemalen peper door.
  • 9 Steek de blokjes vlees afgewisseld met blokjes mango en stukjes bosui aan de spiesen.
  • 10 Bestrijk de spiesen dun met olie en rooster ze op een warme barbecue in 4-6 minuten rondom bruin.
  • 11 Leg op elk bord 2 spiesen en schep de saus ernaast.
  • 12 Lekker met een salade van ijsbergsla met taugé en naanbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.