recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige stoofpot met kip en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - pitabroodjes (4 )
  • - kikkererwten (uit blik) (400 gram)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - hollandse roerbakmix (400 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kipbraadsticks (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Bak de kipbraadsticks in een braadpan met twee eetlepels olijfolie rondom bruin.
  • 2 Roer de knoflook en shoarmakruiden door het bakvet en schep de groentemix erdoor.
  • 3 Bak dit nog twee minuten.
  • 4 Roer dan de tomaatstukjes en de kikkererwten erdoor en voeg wat zout en peper toe.
  • 5 Beng de stoofpot aan de kook en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd de helften in puntjes.
  • 7 Bestrijk de puntjes met olijfolie en rooster ze in een grillpan bruin.
  • 8 Schep de stoofpot in diepe borden en strooi de pitapuntjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.