recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige stoofpot met kipbraadsticks

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - gedroogde abrikozen (125 g)
  • - kipbraadsticks (500 g)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - tomatenpuree (klein) (1 blikje)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met couscous en een salade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn; Halveer de gedroogde abrikozen.
  • 3 Meng in een braadpan de tomatenpuree met de knoflook, sambal, komijn, de afgemeten hoeveelheid zout, versgemalen peper en olijfolie.
  • 4 Schep de kip erdoor en laat het geheel 30 minuten staan.
  • 5 Voeg de abrikozen en bouillon toe.
  • 6 Breng het gerecht op zacht vuur langzaam aan de kook.
  • 7 Stoof de kip in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Wijntip: Milddroge witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Blanc Kastelbourg of Huiswijn halfzoet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.