recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige tilapiafilet met groenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte mierikswortel (1 eetlepel)
  • - worteljulienne (150 g)
  • - Japanse sojasaus (100 ml)
  • - spitskool (500 g)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - medium dry sherry (2 eetlepels)
  • - roerbakolie (6 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - tilapiafilets (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de tilapiafilets; Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • 2 Wentel de tilapiafilets door de bloem en bak ze in een hete koekenpan met de helft van de roerbakolie in 5 minuten mooi bruin.
  • 3 Keer ze halverwege.
  • 4 Meng de sherry en suiker door de sojasaus en schenk dit mengsel over de vis.
  • 5 Stoof de vis op matig hoog vuur in nog 5 minuten gaar.
  • 6 Keer de filets regelmatig.
  • 7 Laat het vocht verdampen, zodat de visfilets omhuld worden door een glanzend laagje.
  • 8 Verhit intussen de andere helft van de roerbakolie in een wok en roerbak de spitskool en wortel in 3-4 minuten beetgaar.
  • 9 Breng het op smaak met de mierikswortel, zout en peper.
  • 10 Schep de groenten als een bedje op vier borden en leg de tilapiafilet erop.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Duitse Spätlese of Blanc Moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.