recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige vissoep

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - toscaanse visfilet (300 gram)
  • - visbouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - tafelaardappelen (300 gram)
  • - soepgroenten (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze in blokjes.
  • 2 Verwarm de olie in een soeppan en bak de groente en aardappelen 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 3 Bak de tomatenpuree en chilipoeder even mee en schenk de bouillon erbij.
  • 4 Kook alles in 15 minuten zachtjes gaar en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
  • 5 Snij de vis aan blokjes en schep de blokjes vis erdoor en laat de soep nog 6-8 minuten zachtjes koken.
  • 6 Serveer de soep in kommen en geef het brood erbij.