recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza Margherita

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - lauwwarm water (250 ml)
  • - parmezaanse kaas, geraspt (50 gram)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - verse oreganoblaadjes (3 eetlepels)
  • - 1 teen knoflook (1 teen)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (400 g) (1 blikje)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - zout (2 theelepels)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - tarwebloem (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist en het zout.
  • 2 Voeg al roerend het water en een eetlepel olijfolie toe.
  • 3 Meng alles tot een samenhangend deeg.
  • 4 Leg het deeg op een met olie ingevet werkvlak en kneed het vijf tot tien minuten door tot het soepel en elastisch is.
  • 5 Leg het deeg terug in de kom en dek het af met plasticfolie.
  • 6 Laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
  • 7 Maak intussen de saus.
  • 8 Doe de tomatenblokjes met sap over in een kom en pers de knoflook erboven uit.
  • 9 Hak de helft van de oregano heel fijn en roer dit met twee eetlepels olijfolie door de saus.
  • 10 Dep de bollen mozzarella goed droog en snijd ze in plakken.
  • 11 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 12 Vet de bakplaat in met een beetje olijfolie.
  • 13 Leg het deeg op de bakplaat en druk het uit tot een dunne lap die (bijna) de hele bakplaat bedekt.
  • 14 Maak aan de rand iets dikker.
  • 15 Strijk zoveel tomatensaus over het deeg uit dat de hele pizza met een dun laagje bedekt is (het kan zijn dat u wat overhoudt).
  • 16 Verdeel de plakken mozzarella over de pizza en strooi de oreganoblaadjes en wat zout en versgemalen peper erover.
  • 17 Bestrooi de pizza tot slot met de Parmezaanse kaas en sprenkel er nog wat olijfolie over.
  • 18 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in maximaal twintig minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.