recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met champignons en mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (250 ml)
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - mozarella (250 gram)
  • - champignons (400 gram)
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - rode ui (1 )
  • - tomaatblokjes (1 blikje)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - bloem (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de paprika in blokjes.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Snijd de champignons in plakjes.
  • 5 Snijd de mozzarella in blokjes.
  • 6 Meng de bloem met het zout, de gist, een derde van de olijfolie en het water en kneed alles tot het soepel en elastisch is.
  • 7 Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 30 minuten rijzen.
  • 8 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 9 Meng de tomaatblokjes met de ui, paprika, de helft van de oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 10 Schep de plakjes champignons om met de rest van de olijfolie en wat zout en peper.
  • 11 Rol het deeg uit tot een grote, dunne pizzabodem en leg deze op de bakplaat.
  • 12 Strijk het tomatenmengsel erover uit en verdeel de champignons en mozzarella erover.
  • 13 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer de pizza in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.