recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met shoarmavlees

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - ovenbakplaat, bekleed met bakpapier
  • - handmixer met deeghaken
  • - lauwwarm water (200 ml)
  • - shoarmareepjes (300 gram)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - gezeefde tomaten (200 ml)
  • - knoflook (1 teen)
  • - courgette (1 )
  • - mozzarella (1 bol)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - patentbloem (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de gistkorrels en 1 theelepel zout.
  • 2 Schenk er de helft van de olijfolie en het water bij en meng alles met de handmixer tot een stevig deeg.
  • 3 Voeg eventueel nog extra water toe als het deeg te droog blijft.
  • 4 Wrijf het werkvlak in met een klein beetje olie.
  • 5 Neem het deeg uit de kom en kneed het op het aanrecht door tot het deeg soepel en elastisch wordt.
  • 6 Maak er een bal van en leg deze terug in de kom.
  • 7 Zet het deeg afgedekt met huishoudfolie op een warme plek en laat het 15 minuten rijzen.
  • 8 Laat de mozzarella in een vergiet goed uitlekken en dep de bol droog met keukenpapier.
  • 9 Snijd de mozzarella in blokjes.
  • 10 Snijd ook de courgette in blokjes, bestrooi ze met wat zout en laat ze even liggen.
  • 11 Dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 12 Doe de gezeefde tomaten in een kom, pers de knoflook er boven uit en roer ook de Italiaanse kruiden met wat zout en peper erdoor.
  • 13 Verwarm de oven op 220 °C.
  • 14 Druk het deeg op de bakplaat uit tot een mooie (ronde) pizzabodem.
  • 15 Strijk de tomatensaus over de pizza uit en verdeel de shoarmareepjes met de blokjes courgette en mozzarella over de saus.
  • 16 Sprenkel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in de oven in 20-25 minuten knapperig bruin.
  • 17 Serveer de pizza in punten.
  • 18 Lekker met een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.