recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met spinazie en ham

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - water (175 ml)
  • - volkoren meel (400 gram)
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - zout (1 theelepel)
  • - mozzarella (1 bol)
  • - ham (100 gram)
  • - Hüttenkäse (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng het meel met de gist, het zout, de helft van de olijfolie en het lauwwarm water tot een samenhangend deeg en kneed dit 5-10 minuten tot het soepel en elastisch is.
  • 2 Laat het deeg afgedekt 45 minuten rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 4 Bak de in ringen gesneden ui in een wok met 2/3 van de overgebleven olijfolie en voeg de spinazie hand voor hand toe.
  • 5 Laat de blaadjes al roerbakkend op hoog vuur slinken en laat het vocht verdampen.
  • 6 Druk het deeg uit op een ingevette bakplaat en verdeel de spinazie, in blokjes gesneden mozzarella en in repen gesneden ham erover.
  • 7 Schep hier en daar wat hüttenkäse, maal er peper boven en druppel er wat olijfolie over.
  • 8 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.