recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizza met zalm en bosuitjes

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - rucola (75 gram)
  • - wilde zalmfilet (250 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - tomaten (6 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - bosuitjes (3 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - patentbloem (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de bloem met de gist, het zout, het water en een derde olijfolie en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 2 Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • 3 Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • 6 Hak de oregano fijn.
  • 7 Meng in een kom de bosuitjes met knoflook, tomaten, oregano, wat zout en versgemalen peper.
  • 8 Laat dit mengsel 30 minuten staan.
  • 9 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 10 Rol het deeg uit tot een grote ronde lap en leg deze op de bakplaat.
  • 11 Verdeel het tomatenmengsel erover en leg de plakjes zalm erop.
  • 12 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Serveer de pizza met een flinke toef rucola erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.