recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pizzadeeg

Hoofdgerecht
4 personen
140 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - zout (1 theelepel)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - patentbloem (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist en meng daarna ook het zout erdoor.
  • 2 Voeg al roerende de olijfolie en 250-300 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • 3 Kneed het deeg op een met wat olie ingevet werkvlak 5-10 minuten tot het deeg soepel en elastisch is en niet meer aan de handen plakt.
  • 4 Vorm het deeg tot een bal en leg deze in de kom.
  • 5 Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 6 Snijd het deeg in 4 porties, bestrijk deze met olijfolie en vorm ze voorzichtig tot ballen.
  • 7 Laat de deegballen losjes afgedekt met huishoudfolie nog 1 uur rijzen.
  • 8 Druk in elk balletje met je vingertoppen een rand en druk dan het midden uit.
  • 9 Rek daarna het deeg uit door voorzichtig rondom aan de rand te trekken.
  • 10 Hoe groter de pizza wordt, hoe dunner het deeg.
  • 11 Leg het pizzadeeg in ingevette pizzavormen of op een bakplaat.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.