recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoen gevuld met Indiase rijst

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - oranje pompoen (ca. 800 gram) (1 )
  • - kippen- of groentebouillon (500 ml)
  • - broccoliroosjes (100 gram)
  • - tomaten (2 )
  • - basmati rijst (200 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - rode peper zonder zaadjes (0.5 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - eetlepels neutrale olie (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Snijd de tomaten in blokjes.
  • 3 Hak de knoflook en de rode peper fijn.
  • 4 Rasp de gemberwortel en maak de broccoliroosjes extra klein.
  • 5 Verwarm wat eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper, gemberwortel en kerriepoeder tot het lekker gaat ruiken.
  • 6 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  • 7 Schep de tomaten en broccoli erdoor en schenk er een vierde bouillon bij.
  • 8 Laat dit 5 minuten koken.
  • 9 Halveer intussen de pompoen en schep de pitten en draden eruit.
  • 10 Wrijf de buitenkant van de pompoenhelften in met olie en zet ze in een lage ovenschaal.
  • 11 Schep het rijstmengsel met vocht in de holtes van de pompoenhelften.
  • 12 Schenk de resterende bouillon op de bodem van de schaal.
  • 13 Bak de pompoen in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 14 Lekker met een frisse komkommersalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.