recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoensoep met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - voorgebakken stokbrood (200 gram)
  • - groentebouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - shoarmakruiden (0.5 eetlepel)
  • - tomaten (4 )
  • - oranje pompoen met schil (400 gram)
  • - ui (1 )
  • - chorizo (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de pompoen in blokjes.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Bak de chorizo in een soeppan zachtjes uit.
  • 6 Schep de krokante blokjes op een bordje.
  • 7 Bak de ui en pompoen 3 minuten in het bakvet Schep de tomaten en shoarmakruiden erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 8 Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  • 9 Kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen.
  • 11 Pureer de pompoen in de bouillon tot een gladde, gebonden soep.
  • 12 Serveer de soep in diepe borden en strooi de chorizo en peterselie erin.
  • 13 Geef het stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.