recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoensoep met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - gemengde paddenstoelen (500 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - paddenstoelenbouillon (1.5 liter)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - milde paprikapoeder (3 theelepels)
  • - tenen knoflook (3 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - grote uien (2 )
  • - oranje pompoen (500-600 g.) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten.
  • 2 Snijd de parten in stukken.
  • 3 Pel de uien en snipper een ui.
  • 4 Snijd de andere ui in vieren en dan in dunne plakjes.
  • 5 Hak de knoflook fijn.
  • 6 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 7 Verwarm 3/5 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui met de helft van de knoflook zachtjes glazig.
  • 8 Bak de pompoen 2 minuten mee.
  • 9 Schep de paprikapoeder, komijn en kaneel erdoor, bak nog heel even en schenk dan de bouillon en het sinaasappelsap erbij.
  • 10 Breng de soep al roerende aan de kook en kook de pompoen in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Snijd de paddenstoelen in vieren.
  • 12 Hak de peterselie grof.
  • 13 Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
  • 14 Warm de soep nog even zachtjes door en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • 15 Verwarm 2/5 van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes ui met de resterende knoflook en de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht uit de paddenstoelen verdampen.
  • 16 Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de sinaasappelrasp en peterselie erdoor.
  • 17 Schep de pompoen soep in wijde kommen en verdeel de paddenstoelen in het midden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.