recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoensoep met yoghurt

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - groentebouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - chili-olie of wokolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (1 volle eetlepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - oranje pompoen (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: staafmixer.
  • 2 Boen de schil van de pompoen, haal de pitjes eruit en snijd in stukken.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Rasp de gemberwortel.
  • 5 Fruit de ui met de gember, kaneel en een theelepel komijn zachtjes glazig in een soeppan met twee derde van de eetlepels chili-olie.
  • 6 Bak de pompoen 2 minuten mee.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • 8 Kook de pompoen in 15 minuten gaar.
  • 9 Bak de resterende komijn in een steelpannetje een paar tellen op matig hoog vuur tot het gaat geuren.
  • 10 Laat de komijn op een bordje afkoelen.
  • 11 Pureer de pompoen en bouillon met de staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
  • 12 Warm de soep nog even door en breng op smaak met wat zout en peper.
  • 13 Schep de pompoensoep in warme diepe borden en schep de yoghurt in het midden.
  • 14 Draai de yoghurt met de achterkant van een lepel tot een spiraal in de soep.
  • 15 Strooi de komijn erover en sprenkel er nog wat chiliolie over.
  • 16 Garneer met de peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.