recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pompoensoufflé met blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (10 ml)
  • - oranje pompoen (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - eieren (4 )
  • - dana blue (125 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees (met schil!) in stukken.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Smoor de ui en pompoen met de helft van de olie, zout, peper en het water afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Pureer de pompoen met een staafmixer en laat de groente even sudderen tot het een dikke saus wordt.
  • 5 Neem de pan van het vuur.
  • 6 Splits de eieren.
  • 7 Klop de eiwitten stijf.
  • 8 Roer de dooiers door de puree en spatel daarna de eiwitten erdoor.
  • 9 Doe dit mengsel over in een ingevette ovenschaal.
  • 10 Maak brokjes van de kaas en leg de kaas erop.
  • 11 Bak de soufflé in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Bak de krieltjes in een koekenpan met de rest van de olijfolie afgedekt in 10 minuten bruin en gaar en serveer ze bij de soufflé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.