recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Portobello gevuld met ham en kaas op een bedje van aardappel-uipuree

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - portobello's (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - uien (500 gram)
  • - achterham (150 gram)
  • - beemster (grof geraspt) (150 gram)
  • - oregano (2 eetlepels)
  • - tomatensaus (pasata) (150 ml)
  • - aardappelen (600 gram)
  • - melk (100 ml)
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de steeltjes uit de paddenstoelen en hak ze fijn.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 6 Bak de fijngesneden steeltjes met een kwart van de gesnipperde ui in een pan met de helft van de olijfolie zachtjes gaar.
  • 7 Roer van het vuur af de ham, geraspte kaas en de heflt van de oregano erdoor.
  • 8 Vul de portobello's hoog op met het hammengsel en druk het iets aan.
  • 9 Meng de tomatensaus met een klein beetje olijfolie, de rest van de oregano, het water en zout en versgemalen peper naar smaak en schenk dit in een lage ovenschaal.
  • 10 Zet de portobello's erin.
  • 11 Bak de portobello's in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Verhit de rest van de olijfolie in een pan en fruit de rest van de ui in 5 minuten zachtjes glazig.
  • 13 Schep de aardappelblokjes erdoor en voeg zout, peper, melk en wat water toe.
  • 14 Kook de aardappelen zonder deksel in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 15 Stamp de aardappelen en ui samen tot een smeuïge puree.
  • 16 Verwarm de puree al roerende tot de dikte goed is.
  • 17 Schep de puree op warme borden en zet in het midden een portobello.
  • 18 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.