recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Portobello's met geitenkaas en pastinaakpuree

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (600 gram)
  • - pastinaak (500 gram)
  • - zachte geitenkaas (150 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - volkorenbrood (2 sneetjes)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - portobello's (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Verkruimel het volkorenbrood.
  • 3 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes.
  • 5 Verkruimel de geitenkaas.
  • 6 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 7 Snijd de steeltjes uit de portobello's en hak ze fijn.
  • 8 Bak de fijngehakte stukjes in een steelpan met de helft van de olijfolie knapperig bruin en schep van het vuur het brood, de bosui, de peterselie en de geitenkaas erdoor.
  • 9 Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 10 Vul de paddenstoelen hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • 11 Bak de portobello's in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Kook de pastinaak en aardappel samen in een bodem water in 10 minuten gaar.
  • 13 Giet de pastinaak en aardappel af en stamp ze fijn.
  • 14 Roer ze met de rest van de olijfolie, een scheut kookvocht en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 15 Leg de puree op de borden met de champignons er bovenop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.