recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Portsaus

Fusion
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - koude boter (100 g)
  • - verse tijmblaadjes (1 el)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - wildfond uit pot (400 ml)
  • - rode port (300 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper het sjalotje; Snijd de boter in blokjes.
  • 2 Kook in een wijde pan de port met de fond, het sjalotje en de tijm op hoog vuur tot de helft in.
  • 3 Zeef het ingekookte vocht en schenk het in een pan.
  • 4 Laat dit al roerend nog 2-3 minuten zachtjes koken.
  • 5 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Klop van het vuur af de klontjes boter door de saus.
  • 7 Vervangtip: U kunt ook vleesfond gebruiken in plaats van wildfond.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.