recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Portugese boerenkoolsoep met gegrilde worst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gelderse rookworst (375 g, 1 de beste) (1 )
  • - kippenbouillon (pot of van bouillontablet) (1.5 liter)
  • - kruimige aardappelen (500 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - panklare boerenkool (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een soeppan en roerbak de ui, knoflook en boerenkool al omscheppend tot de boerenkool slinkt en glazig is.
  • 5 Schep de tijmblaadjes en aardappelblokjes erdoor en voeg de bouillon toe.
  • 6 Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
  • 8 Snijd de rookworst in schuine plakken.
  • 9 Leg de plakken rookworst op de bakplaat en schuif deze 10 cm onder het hete grill-element en rooster de rookworst 4-5 minuten knapperig bruin.
  • 10 Keer de plakken na 2-3 minuten.
  • 11 Roer de soep met een houten lepel tot de aardappelblokjes uit elkaar vallen en het een rul gebonden soep wordt.
  • 12 Of meng alles met de staafmixer tot een rulle soep.
  • 13 Schep de soep in grote kommen en leg de plakken rookworst erin.
  • 14 Lekker met grove sneden bruin brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.