recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Posteleinsalade met radijs

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - komkommer (0.5 stuks)
  • - radijs (1 bosje)
  • - postelein (100 g)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 stuks)
  • - ei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de sinaasappel; Knip de bieslook fijn; Snijd de radijs in plakjes; Snijd de komkommer in blokjes.
  • 2 Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard.
  • 3 Laat het schrikken.
  • 4 Pel het ei en prak het in een diep bord.
  • 5 Meng het sinaasappelsap met de olijfolie, bieslook en zonodig de afgemeten hoeveelheid water erdoor.
  • 6 Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Was de postelein voorzichtig en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken.
  • 8 Meng de postelein in een slaschaal met de radijs en komkommer en schep de dressing erover.