recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Posteleinsalade met radijs

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - komkommer (0.5 stuks)
  • - radijs (1 bosje)
  • - postelein (100 g)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 stuks)
  • - ei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de sinaasappel; Knip de bieslook fijn; Snijd de radijs in plakjes; Snijd de komkommer in blokjes.
  • 2 Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard.
  • 3 Laat het schrikken.
  • 4 Pel het ei en prak het in een diep bord.
  • 5 Meng het sinaasappelsap met de olijfolie, bieslook en zonodig de afgemeten hoeveelheid water erdoor.
  • 6 Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Was de postelein voorzichtig en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken.
  • 8 Meng de postelein in een slaschaal met de radijs en komkommer en schep de dressing erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.