recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pot au feu met rundvlees

Hoofdgerecht
4 personen
190 min
Ingrediënten
  • - spruitjes (250 g)
  • - uien (2 stuks)
  • - prei (2 stuks)
  • - winterwortels (2 stuks)
  • - vleesbouillon (1 liter)
  • - tijm (3 takjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rib-braadlappen (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Geef er gekookte aardappelen of grof bruin brood bij.
  • 2 Voorbereiding: Plet de knoflook; Snijd de winterwortels in plakken; Snijd de prei in ringen; Snijd de uien in partjes; Maak de spruitjes schoon.
  • 3 Breng de riblappen met de knoflook, tijm en koude bouillon aan de kook en laat het vlees in 3-30,5 uur op heel zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) gaar worden.
  • 4 Voeg na 2,5 uur de schoongemaakte groente toe.
  • 5 Schep de gare groente en het vlees in een warme schaal.
  • 6 Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • 7 Eet eerst de bouillon als voorgerecht en serveer daarna het vlees en de groenten met zure augurkjes en mosterd.
  • 8 Wijntip: Eenvoudige rode wijn, bijvoorbeeld Huiswijn Rood of Côtes du Ventoux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.