recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Potje met ei, zalm en tomaatjes

Lunch
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalm (75 gram)
  • - eieren (4 )
  • - creme fraiche (2 eetlepels)
  • - cherry tomaatjes (12 )
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - courgette (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: 4 glazen (weck)potjes (inhoud circa 250 ml).
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°c.
  • 3 Vet de potjes licht in met olie.
  • 4 Snijd de courgette in blokjes.
  • 5 Hak de bieslook fijn.
  • 6 Halveer de cherry tomaatjes.
  • 7 Snijd de gerookte zalm in repen van een cm breed.
  • 8 Meng de courgetteblokjes met de helft van de bieslook en wat zout en versgemalen peper.
  • 9 Schep de courgette in de potjes en verdeel over elk potje 3 halve tomaatjes.
  • 10 Schep er een halve lepel crème fraîche op.
  • 11 Breek boven elk potje een ei.
  • 12 Verdeel de resterende tomaatjes en de reepjes zalm over de eieren in de potjes.
  • 13 Strooi er de laatste lepel bieslook met nog wat zout en peper over.
  • 14 Zet de potjes op de bakplaat in het midden in de oven en laat het ei in de potjes in vijfiten minuten stollen.
  • 15 Neem de bakplaat uit de oven en laat de hete potjes een minuut iets afkoelen.
  • 16 Zet ze op bordjes en serveer met driehoekjes geroosterd witbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.