recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Potje met romige kippenleverpaté

Voorgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - potjes (4 kleine)
  • - licht roggebrood (4 sneetjes)
  • - fijne zure augurkjes (1 potje)
  • - rode wijn (2 eetlepels)
  • - boter (100 gram)
  • - gedroogde tijm (1 theelepel(s))
  • - knoflook (1 teentjes)
  • - sjalotje(s) (1 )
  • - kippenlevertjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotjes fijn; hak de knoflook; laat de augurkjes uitlekken; snijd het roggebrood in puntjes.
  • 2 Verwijder de velletjes en het vet van de levertjes en snijd ze in stukjes.
  • 3 Fruit de sjalot en knoflook zachtjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in 0.5-1 eetlepel boter.
  • 4 Schep de levertjes met tijm en wijn erdoor en smoor ze op heel zacht vuur in 8-10 minuten gaar, laat het vocht verdampen.
  • 5 Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en pureer de levertjes in de keukenmachine.
  • 6 Voeg de rest van de boter toe en meng alles tot een smeuïg mengsel.
  • 7 Verdeel de paté de potjes en laat de paté in de koelkast 1 uur opstijven.
  • 8 Serveer de paté op kamertemperatuur, zet de potjes op bordjes en leg de augurkjes en het brood ernaast.