recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Potje met romige kippenleverpaté

Voorgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - potjes (4 kleine)
  • - licht roggebrood (4 sneetjes)
  • - fijne zure augurkjes (1 potje)
  • - rode wijn (2 eetlepels)
  • - boter (100 gram)
  • - gedroogde tijm (1 theelepel(s))
  • - knoflook (1 teentjes)
  • - sjalotje(s) (1 )
  • - kippenlevertjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotjes fijn; hak de knoflook; laat de augurkjes uitlekken; snijd het roggebrood in puntjes.
  • 2 Verwijder de velletjes en het vet van de levertjes en snijd ze in stukjes.
  • 3 Fruit de sjalot en knoflook zachtjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in 0.5-1 eetlepel boter.
  • 4 Schep de levertjes met tijm en wijn erdoor en smoor ze op heel zacht vuur in 8-10 minuten gaar, laat het vocht verdampen.
  • 5 Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en pureer de levertjes in de keukenmachine.
  • 6 Voeg de rest van de boter toe en meng alles tot een smeuïg mengsel.
  • 7 Verdeel de paté de potjes en laat de paté in de koelkast 1 uur opstijven.
  • 8 Serveer de paté op kamertemperatuur, zet de potjes op bordjes en leg de augurkjes en het brood ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.