recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Prei met wortel en cashewnoten

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - verse koriander (1 eetlepel)
  • - cashewnoten (75 gram)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - cm verse gemberwortel (3 )
  • - knoflook, groot (1 teen)
  • - neutrale olie (3 eetlepels)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - preien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de preien in ringen van 1 cm dik en spoel ze goed schoon onder stromend water.
  • 2 Laat de preiringen uitlekken.
  • 3 Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakken.
  • 4 Laat de wok goed heet worden en schenk de olie erin.
  • 5 Hak de knoflook en de koriander fijn.
  • 6 Schil en rasp de gemberwortel en snijd de ui in dunne partjes.
  • 7 Verwarm de olie tot er lichte damp af komt.
  • 8 Roer de knoflook, gember en sambal erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken.
  • 9 Schep de uipartjes, preiringen en wortel erdoor en roerbak de groenten 2-3 minuten op hoog vuur.
  • 10 Voeg het water en de sojasaus toe en laat al omscheppend het vocht verdampen.
  • 11 Schep tot slot de cashewnoten en koriander erdoor.
  • 12 Lekker met rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.