recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Preiquiche met kaas en tomatensalade

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - preien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - eieren (4 )
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Laat het diepvries deeg ontdooien.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd de prei in ringen van 1 cm.
  • 4 Bak de prei in een hapjespan met 1/3 van de olijfolie in 3-4 minuten al omscheppend beetgaar.
  • 5 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.
  • 6 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met het deeg.
  • 7 Verdeel de prei over de bodem.
  • 8 Klop de eieren los met de yoghurt en kaas en voeg wat nootmuskaat, zout en peper toe.
  • 9 Schenk de eieren over de prei.
  • 10 Bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs in een schaal.
  • 12 Strooi er zout, peper en peterselie over en druppel er 2/3 van de olijfolie over.
  • 13 Serveer de tomatensalade bij de taart.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.