recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Preischotel met ham en aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tortillachips naturel (1 zakje)
  • - verse roomkaas met kruiden (150 g)
  • - ham (12 plakken)
  • - dunne preien (1 kg)
  • - vastkokende aardappelen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de vastkokende aardappelen; Maak de dunne preien schoon; Verkruimel de tortillachips naturel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • 3 Kook de aardappelen in 10 minuten halfgaar.
  • 4 Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in 12 stukken van 8-10 cm en kook ze in ruim water in 10 minuten beetgaar.
  • 5 Bestrijk de plakken ham met verse roomkaas en wikkel in elke plak een stuk prei.
  • 6 Leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • 7 Giet de aardappelen af, rasp ze grof (in de keukenmachine) en meng de tortillachips en olijfolie er luchtig door.
  • 8 Verdeel dit mengsel over de prei.
  • 9 Laat de schotel in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn (chardonnay) of een Spaanse rode (Rioja, Castillo de la Luz).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.