recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Provençaalse salade met warme geitenkaas

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gepelde walnoten (50 gram)
  • - kerstomaatjes (12 )
  • - little gems (1 pakje)
  • - rucola (1 zakje)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - azijn (3 eetlepels)
  • - provenciaalse kruiden (1 theelepel)
  • - franse geitenkaas (200 gram)
  • - stokbrood of olijvenbrood (8 plakjes)
  • - olijfolie (8 eetlepels)
  • - haricots verts (vers) (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  • 2 Zet de ovengrill aan op 200°.
  • 3 Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 8 minuten beetgaar in water met zout.
  • 4 Spoel koud en laat uitlekken.
  • 5 Besprenkel de plakjes brood met een vierde van de olie en verdeel de geitenkaas erover.
  • 6 Bestrooi met de Provençaalse kruiden.
  • 7 Leg in een ovenschaal en gratineer tot de kaas begint te smelten.
  • 8 Let op dat het brood niet verbrandt.
  • 9 Klop een vinaigrette van drie vierde van de olie, azijn, mosterd en wat zout en peper.
  • 10 Meng met de rucola, little gem en haricots verts.
  • 11 Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de tomaatjes en de walnoten en leg de stukjes brood met geitenkaas op de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.