recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Provençaalse vissoep

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - cocktailgarnalen (125 g)
  • - witvisfilet (500 g)
  • - vissoep (1 pot)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (500 g)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook; Snijd de rijpe tomaten in stukjes; Snijd de witvisfilet in stukken; Hak de peterselie fijn.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wijde pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
  • 3 Schep de tomaat en paprikapoeder erdoor en smoor het geheel in 15-20 minuten tot een rulle saus.
  • 4 Voeg de vissoep toe en breng de soep al roerende aan de kook.
  • 5 Verdun eventueel met wat water.
  • 6 Leg de stukken vis en de garnalen erin en warm de soep nog 3-4 minuten door tot de vis gaar is.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de peterselie erdoor.
  • 8 Wijntip: Droge rosé of frisse witte wijn, zoals Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.