recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pruimencake

Nagerecht
12 personen
65 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker (100 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - bloem (250 gram)
  • - eieren (5 )
  • - fijne kristalsuiker (250 gram)
  • - ricotta (250 gram)
  • - citroen (1 )
  • - witte wijn (zoet) (3 eetlepels)
  • - pruimen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Boen de citroen schoon en laat de roomboter smelten.
  • 3 Bekleed de vorm met bakpapier en laat het papier wat rommelig boven de rand uitsteken.
  • 4 Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
  • 5 Schep de pruimen in een kom om met de wijn.
  • 6 Rasp de gele schil dun van de citroen.
  • 7 Pers de helft van de citroen uit.
  • 8 Klop in een grote kom de ricotta met de suiker, een snufje zout en de eieren tot een egaal mengsel.
  • 9 Klop vervolgens de bloem, citroenrasp en boter erdoor.
  • 10 Verdeel het beslag in de vorm en leg de pruimen erop.
  • 11 Bak de cake in de oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Laat de pruimencake afkoelen.
  • 13 Roer in een kom de poedersuiker met iets citroensap tot een glad en glanzend glazuur.
  • 14 Druppel het glazuur met een lepel in zigzag lijnen over de cake.
  • 15 Laat het glazuur stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.