DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Pruimenvlaai

Gebak Gemiddeld 125 minuten
(0)
Gebak Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Pak een lage taartvorm waarvan je de bodem uit kunt nemen. Stap 2 Meng in een kom de bloem, gist, anderhalve eetlepel kristalsuiker en een snuf zout. Stap 3 Voeg de boter, het ei en de melk toe en roer alles tot een samenhangend deeg (houd wat van het ei achter). Stap 4 Voeg als het deeg te stug is nog een beetje melk toe. Stap 5 Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak vijf tot tien minuten door tot het soepel en elastisch is. Stap 6 Vorm het deeg tot een bal en leg deze terug in de kom, dek af met huishoudfolie en laat het deeg een uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Stap 7 Maak intussen de vulling: halveer de pruimen en verwijder de pit. Stap 8 Schep de pruimen in een kom om met een tot drie eetlepels suiker en laat ze tot gebruik zo staan. Stap 9 Verwarm de oven voor op 190°C. Stap 10 Rol tweederde van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm rond. Stap 11 Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan. Stap 12 Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 28 cm lang en snijd deze in dunne repen. Stap 13 Bestrooi de bodem van de taartvorm met custardpoeder en verdeel de pruimen erover. Stap 14 Leg de repen deeg in een ruitvorm op de vulling en druk ze aan de rand vast. Stap 15 Bestrijk de repen met een restje ei en strooi er anderhalve eetlepel suiker over. Stap 16 Schuif de vorm onder in de oven en bak de vlaai in maximaal drie kwartier goudbruin en gaar. Stap 17 Laat de vlaai op een rooster helemaal afkoelen.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten