recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Puntpaprika met quinoa

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - rode puntpaprika's (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui, fijngesnipperd (1 )
  • - teen knoflook, fijngehakt (1 )
  • - quinoa (200 gram)
  • - bladpeterselie, fijngehakt (2 eetlepels)
  • - tomatensap (400 ml)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: braadslede.
  • 2 Snijd uit elke paprika vanaf de steelaanzet tot aan de punt een reep van twee cm breed.
  • 3 Verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  • 4 Snijd het vruchtvlees van de repen paprika fijn.
  • 5 Verwarm in een pan de helft van de olijfolie.
  • 6 Fruit de ui, knoflook en stukjes paprika drie minuten zachtjes aan.
  • 7 Schep de quinoa en peterselie erdoor en voeg de helft van de tomatensap, het water, zout en versgemalen peper toe.
  • 8 Kook de quinoa in twaalf minuten gaar.
  • 9 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 10 Vul de paprika’s royaal met het quinoamengsel en leg ze in de braadslede.
  • 11 Meng de rest van de tomatensap met zout, versgemalen peper en de rest van de olijfolie en schenk dit op de bodem van de braadslede.
  • 12 Bak de paprika’s in de oven in maximaal een half uur gaar.
  • 13 Serveer de Griekse yoghurt ernaast.
  • 14 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.