recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quarter pounder met rode peper

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - red pearl tomaten (4 )
  • - kropsla (4 blaadjes)
  • - italiaanse bollen (4 )
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bosui (1 )
  • - rode peper (1 )
  • - tomatenketchup (3 eetlepels)
  • - extra mager rundergehakt (500 gram)
  • - sandwich-augurken (6 plakken)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
  • 2 Hak de bosui fijn.
  • 3 Hak de tijmlaadjes en de peterselie fijn.
  • 4 Snijd de bollen open.
  • 5 Snijd de tomaten in plakjes.
  • 6 fijn.
  • 7 Hak een derde van de plakken augurken fijn.
  • 8 Meng het gehakt in een kom met fijngehakte augurk, tomatenketchup, rode peper, bosui en het zout en wat versgemalen zwarte peper.
  • 9 Kneed alles heel goed door elkaar tot het mengsel wat plakkerig wordt en vorm er een grote, dikke hamburger per persoon.
  • 10 Laat deze in de koelkast stevig worden.
  • 11 Pers de knoflook boven de yoghurt uit en meng de tijm en peterselie met wat zout en peper erdoor.
  • 12 Laat de saus in minstens een kwartier op smaak komen.
  • 13 Bak de hamburgers op de barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar, keer ze af en toe.
  • 14 Bestrijk de onderkant van de Italiaanse bollen met wat van de kruidenyoghurt en leg er sla en plakjes tomaat op.
  • 15 Leg hierop een gebakken hamburger met daarop wat kruidenyoghurt, een plak augurk en plakjes tomaat.
  • 16 Leg de bovenkant van de bollen erop.