recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quesadilla’s met courgette en gele paprika

Bijgerecht
18 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gele paprika (1 )
  • - courgette (1 )
  • - gesneden chorizo (125 gram)
  • - geraspte belgen kaas (300 gram)
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - wraptortilla's (6 stuks, 370 gram) (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in reepjes en de courgette en de paprika in kleine blokjes.
  • 2 Bestrijk de tortilla’s aan 1 kant met olijfolie.
  • 3 Leg een tortilla met de oliekant naar beneden in een koekenpan en strooi er 1/6 deel van de geraspte kaas over.
  • 4 Strooi hier een derde deel van de chorizoreepjes, courgette en paprika over en strooi hier weer een laag van 50 g geraspte kaas over.
  • 5 Leg hierop een tortilla met de olie kant naar boven.
  • 6 Bak de quesadilla op matig hoog vuur in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • 7 Keer de quesadilla met behulp van een grote deksel en bak ook de onderkant knapperig bruin.
  • 8 Laat de quesadilla op een bord glijden en bak de overige quesadilla’s.
  • 9 Snijd elke quesadilla in 6 punten.
  • 10 Serveer ze warm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.