recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche au roquefort

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - bloem (200 gram)
  • - eieren (4 )
  • - koude boter (125 gram)
  • - uien (3 )
  • - roquefort (100 gram)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - koud water (1.5 eetlepel)
  • - slagroom (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kneed de bloem met 1 ei, vier vijfde van de boter en het water tot een soepel deeg.
  • 2 Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • 3 Smoor de uiringen in een pan met de rest van de boter afgedekt in 15 minuten heel zachtjes gaar.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 6 Bekleed een ingevette lage taartvorm (Ø26 cm) met het deeg.
  • 7 Snijd de uien in halve ringen.
  • 8 Verkruimel de roquefort.
  • 9 Spreid de uien over de bodem uit en verdeel de roquefort en tijm erover.
  • 10 Maal er wat peper boven.
  • 11 Klop de overige eieren los met de slagroom en wat zout en peper.
  • 12 Schenk dit mengsel over de ui en kaas.
  • 13 Bak de taart onder in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.