recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche au Roquefort

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - koud water (1.5 eetlepel)
  • - bloem (200 gram)
  • - eieren (4 )
  • - koude boter (125 gram)
  • - uien (3 )
  • - roquefort (100 gram)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - slagroom (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kneed de bloem met een vierde van de eieren, viervijfde van de boter en het water tot een soepel deeg.
  • 2 Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • 3 Snijd de uien in halve ringen.
  • 4 Smoor de uiringen in een pan met 25 g boter afgedekt in 15 minuten heel zachtjes gaar.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 7 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met het deeg.
  • 8 Spreid de uien over de bodem uit en verdeel de Roquefort en tijm erover.
  • 9 Maal er wat peper boven.
  • 10 Klop de rest van de eieren los met de slagroom en wat zout en peper en schenk dit mengsel over de ui en kaas.
  • 11 Bak de taart onder in de oven in 30-35 goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.