recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche Lorraine (Lotharingen)

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - nootmuskaat
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries deeg voor hartige taart (6 plakjes)
  • - gerookte spekblokjes (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de deeg voor hartige taart ontdooid is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes knapperig, bewaar ze.
  • 4 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met de plakjes deeg, druk ze goed aan en snijd het deeg dat boven de rand uitsteekt weg.
  • 5 Verdeel de spekjes over de bodem.
  • 6 Klop de eieren los met de room, zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • 7 Schenk dit in de taartbodem.
  • 8 Bak de taart onder in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Serveer met een frisse groene salade, aangemaakt met zout, walnotenolie en wijnazijn.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.