recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche Lorraine

Bijgerecht
10 personen
45 min
Ingrediënten
  • - versgeraspte nootmuskaat
  • - creme fraiche (200 ml)
  • - eieren (4 )
  • - emmentaler kaas (100 gram)
  • - ontbijtspekplakjes (125 gram)
  • - diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid (6 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Vet een lage taartvorm van 26-28 cm.
  • 2 in.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 4 Leg de plakjes deeg op elkaar op een met een beetje bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 5 Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan.
  • 6 Vouw het uitstekende deeg op hoogte van de bovenrand naar binnen.
  • 7 Snijd de kaas in dunne plakjes.
  • 8 Spreid de helft van de plakjes spek op de taartbodem uit.
  • 9 Leg hierop een laag van plakjes kaas en hierop weer een laag van plakjes spek.
  • 10 Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 11 Schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • 12 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Serveer de quiche warm of lauwwarm in punten.