recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met asperges en ham

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - verse bieslook (3 eetlepels)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - slagroom (125 ml)
  • - eieren (4 )
  • - boerenbeenham (500 g)
  • - diepvries bladerdeeg (6 plakjes)
  • - witte asperges (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de witte asperges; Ontdooi de diepvries bladerdeeg; Knip de verse bieslook fijn; Hak de verse basilicum fijn.
  • 2 Kook de asperges in ruim water in 20 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 4 Verwarm de oven voor op.
  • 5 Bekleed een rechthoekige ingevette quichevorm met bladerdeeg en leg de helft van de plakken ham op de bodem.
  • 6 Klop de eieren los met de room, kerriepoeder, de kruiden, en zout en peper naar smaak.
  • 7 Schenk dit op de ham en leg de asperges erin, de kopjes om en om naar links en naar rechts.
  • 8 Snijd de rest van de ham in reepjes en strooi ze over de asperges.
  • 9 Bak de taart een richel onder het midden in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.