recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met courgette en blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
115 min
Ingrediënten
  • - verse oreganoblaadjes (2 eetlepel(s))
  • - roquefort of andere blauwschimmelkaas (100 gram)
  • - geraspte jong belegen kaas (75 gram)
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - eieren (4 )
  • - knoflook, in plakjes (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - courgettes (2 )
  • - water (1 eetlepel)
  • - eierdooier (1 )
  • - roomboter, in blokjes (125 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met wat zout, de blokjes boter, de eidooier en het water en kneed alles met koele handen snel tot een homogeen deeg.
  • 2 Voeg eventueel nog iets meer water toe als het te kruimelig blijft.
  • 3 Vorm een deegbal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast een half uur rusten.
  • 4 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne ronde lap van dertig cm doorsnee.
  • 5 Leg deze in de vorm en druk hem aan de rand goed aan.
  • 6 Laat de taartbodem nog een kwartier in de koelkast rusten en verwarm intussen oven voor op 190°C.
  • 7 Snijd de steel en bloemaanzet van de courgettes en snijd de courgettes in de lengte elk in acht parten.
  • 8 Bestrijk de parten met wat olijfolie en bak ze in een grillpan tot ze zacht worden en mooi bruine strepen hebben.
  • 9 Verwarm twee eetlepels olijfolie in een steelpan en bak de plakjes knoflook zachtjes tot ze beginnen te kleuren.
  • 10 Klop de eieren los met yoghurt, geraspte kaas en wat versgemalen peper.
  • 11 Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • 12 Leg de courgetterepen er naast elkaar in met de schil schuin naar boven.
  • 13 Snij de schimmelkaas in blokjes.
  • 14 Verdeel de knoflook, de schimmelkaas en oregano erover.
  • 15 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.