recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met groene voorjaarsgroente

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - geraspte belegen kaas (150 g)
  • - Griekse yoghurt (150 g)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries bladerdeeg (4 plakjes)
  • - verse spinazie (600 g)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Ontdooi de diepvries bladerdeeg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook even zachtjes aan.
  • 4 Schep de spinazie in gedeelten erdoor.
  • 5 Laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken en het vocht verdampen.
  • 6 Bekleed een lage taartvorm (24 cm) met het deeg.
  • 7 Klop in een kom de eieren los met yoghurt, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
  • 8 Schep de spinazie erdoor en verdeel het mengsel in de vorm.
  • 9 Duw de kerstomaatjes erin en bak de taart een richel onder het midden in de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi, of droge rosé.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook of deeg voor hartige taart gebruiken in plaats van de bladerdeeg.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.