recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met ham, tomaat en broccoli

Bijgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - rijpe tomaten (3 )
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - eieren (4 )
  • - achterham in plakjes (100 gram)
  • - broccoliroosjes (150 gram)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - magere kwark (300 gram)
  • - bloem (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de oregano fijn.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren.
  • 3 Meng in een kom de bloem met een snufje zout, iets meer dan de helft van de kwark en de olijfolie en kneed dit alles tot een soepel deeg.
  • 4 Laat het deeg 15 minuten staan.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar.
  • 7 Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • 8 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap en bekleed de vorm met het deeg.
  • 9 Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd eventueel het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  • 10 Bedek de taartbodem met plakjes ham.
  • 11 Klop in een kom de eieren los met de resterende kwark en wat peper.
  • 12 Roer ook de kaas en oregano erdoor en schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • 13 Schik de broccoliroosjes en de tomaten met de bolle kant naar beneden in het eimengsel.
  • 14 Schuif de quiche een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Laat de taart afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.