recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Quiche met spinazie en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook, in plakjes (3 kroppen)
  • - verse spinazie (600 gram)
  • - pepers (pot), fijngehakt (3 enkele)
  • - diepvries bladerdeeg, ontdooid (4 plakjes)
  • - eieren (4 )
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook even zachtjes aan.
  • 3 Schep de spinazie in gedeelten erdoor.
  • 4 Laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken en het vocht verdampen.
  • 5 Voeg de groene pepers toe.
  • 6 Bekleed een taartvorm (24 cm) met het deeg.
  • 7 Klop in een kom de eieren los met yoghurt, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
  • 8 Roer de spinazie erdoor.
  • 9 Schep het mengsel in de vorm.
  • 10 Duw de kerstomaatjes erin en bak de taart in 25-35 minuten goudbruin.
  • 11 Voedingswaarde per portie: 2415 kJ/575 kcal, 24 gram eiwit, 44 gram vet waarvan 24 gram onverzadigd, 21 gram koolhydraten.
  • 12   Snijd de quiche in stukken en zet op tafel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.