recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rösti met herfstsalade

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - rode ui (2 )
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - 30+ geraspte kaas (100 gram)
  • - courgette (1 )
  • - citroensap (4 eetlepels)
  • - rucola (75 gram)
  • - zwarte olijven (8 )
  • - groene druiven (250 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Boen de aardappelen schoon.
  • 3 Kook de aardappelen in de schil in 10 minuten halfgaar.
  • 4 Giet de aardappelen af, trek de schil eraf en rasp ze grof boven een kom.
  • 5 Meng de ui, oregano, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper en de helft van de kaas erdoor.
  • 6 Verdeel het mengsel in een ingevette lage ovenschaal en druk het aan.
  • 7 Strooi de rest van de kaas erover.
  • 8 Bak de rösti in de oven in 50 minuten gaar.
  • 9 Snijd de courgette in schuine plakken.
  • 10 Bestrijk de courgette met olie en rooster de plakken in een hete grillpan.
  • 11 Leg ze in een schaal en sprenkel het citroensap erover.
  • 12 Halveerd de olijven en de druiven.
  • 13 Schep de rucola, olijven en druiven erdoor.
  • 14 Serveer de rösti in punten met de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.